3 tips voor de perfecte koffiecorner op kantoor

coffee

Koffie, het klinkt misschien als een bijzaak wanneer je je eigen kantoor gaat inrichten, maar het is toch echt een belangrijke factor. Waarom dan niet meteen voor de perfecte koffiecorner gaan? Zo zorg je ervoor dat je personeel alles heeft wat ze wensen en echt een momentje kan maken van het koffie halen. Niet alleen voor het personeel is dit gunstig, maar ook voor jezelf en de eventuele klanten die langskomen. Zij krijgen meteen een warm gevoel als ze een kopje heerlijke koffie nuttigen in de sfeervolle koffiehoek. 

Kies voor een goede koffiemachine

Wanneer de koffiemachine altijd maar problemen heeft of er een kwartier over doet om één bakje koffie te zetten, dan zul jij daar vaak klachten over horen. Een goede koffiemachine is dan ook het begin van jouw perfecte koffiecorner, maar kan een beste investering zijn. Het is dan ook verstandig om het koffieapparaat zakelijk aan te schaffen. Kies voor een machine met alles erop en eraan of ga voor een iets minder luxe variant. Het belangrijkste is dat de machine goed zijn werk doet en dat je er zo min mogelijk problemen mee hebt. Hierdoor blijft het efficiënt en dat is een woord die jij als ondernemer graag hoort waarschijnlijk.  

Maak er een apart hoekje van

De koffiecorner is zoveel meer dan alleen even snel een bakje koffie pakken. Het is een moment van rust voor je medewerkers en kan zelfs een sociale plek zijn. Er is niks vervelenders dan dat je collega’s lekker aan het kletsen zijn over van alles en nog wat bij de koffiemachine en jij hard aan het werk moet om een deadline te halen. Zorg er dan ook voor dat je de koffiecorner afschermt van de rest van de werkplek. Zo zijn de collega’s die koffie halen echt even uit het werk en kan de rest ongestoord verder werken. 

Verzorg ook de toebehoren

De één houdt van simpele zwarte koffie, maar de ander voegt daar het liefst 3 suikerklontjes en een scheutje melk bij. Iedereen drinkt zijn koffie anders en sommigen houden misschien helemaal niet van koffie. Het is daarom belangrijk dat jij als werkgever probeert te voldoen aan zoveel mogelijk wensen van je personeel. Hierdoor houd je ze blij en dat zorgt voor een stijging in de productiviteit. Denk dus niet alleen aan de benodigdheden voor zwarte koffie, maar ook aan suiker, melk, thee, chocolademelk en eventuele andere toppings.

Comments are disabled.