Je favoriete koffie is… de koffie die je zelf maakt

koffie

Koffie met net wat meer melk erin, een cappuccino met extra suiker… wanneer je je koffie zelf zet, kun je hem precies zo maken als je hem het liefst drinkt. Op een terras, in een restaurant of wanneer je op bezoek bent bij je buurvrouw, je kunt natuurlijk altijd aangeven hoe je je koffie graag wilt hebben, maar wanneer je hem zelf zet, heb je hem precies zoals je hem wilt. Veel mensen vinden daarom de koffie uit eigen keuken het lekkerst en zo gek is dat dus niet.

Neem je eigen koffie mee

Wanneer je een lange rit gaat maken met de auto of met de trein of wanneer je een dagje op stap gaat met je gezin, je kunt je eigen koffie meenemen! Hoewel de koffiezetapparaten van benzinestations, treinstations en coffeecounters vaak érg lekker zijn, blijft je eigen koffie misschien je favoriet. Waarom zou je je eigen koffie dan niet meenemen? In een handige thermoskan kun je vaak wel een liter koffie kwijt en heb je dus meerdere bakjes waar je van kunt genieten. In een thermoskan blijft de koffie vaak maximaal 2 tot 3 uur warm. Je kunt de kan overal mee naar toe nemen, je hebt ze in verschillende modellen dus je kunt er een kiezen die handig is voor jouw doeleinde. Wil je de kan ook thuis gebruiken, kies dan een mooi model die ook meteen dient als woonaccessoire. Je kunt deze dan gerust op je salontafel laten staan en je hoeft hem dus niet in je kastjes te verstoppen. Voorheen waren er alleen ‘saaie’ modellen verkrijgbaar, tegenwoordig is dat wel anders. Je hebt kannen in allerlei hippe kleuren zoals pasteltinten. Wellicht vind jij ook wel een kan die leuk past bij jouw interieur!

Schoonmaken na gebruik

Na gebruik maak je de thermoskan eenvoudig schoon. Niet alle thermoskannen zijn geschikt voor de vaatwasser. Wanneer je er alleen heet water in vervoert, voor bijvoorbeeld thee voor onderweg, is alleen omspoelen vaak al wel voldoende. Voor het schoonmaken van kannen waar koffie in heeft gezeten zijn speciale tips te vinden. Het is in ieder geval niet moeilijk en het kost ook niet veel tijd.

Comments are disabled.