Zo leer je jouw kind verantwoord snoepen

Zo leer je jouw kind verantwoord snoepen

Kinderen zijn gek op snoepen en houden enorm van de zoete smaak. Het is als ouder belangrijk om niet steeds toe te geven als een kind om een snoepje vraagt. Het is voor kinderen belangrijk dat ze weten wat gezond eten is en dat snoep echt een traktatie is. Een snoepje op zijn tijd is niks mis mee, maar er zijn ook genoeg verantwoorde alternatieven. Ben je benieuwd wat je jouw kind kan geven als hij of zij weer om een snoepje vraagt? Lees dan verder en kom erachter!

Fruit

Net zoals snoep, heeft fruit een zoete smaak. Toch is fruit veel gezonder dan snoepgoed. Als jouw zoon of dochter om een snoepje vraagt, kun je vragen of hij of zij ook zin heeft in een stukje fruit? Is dat niet het geval? Probeer dan eens een fruithapje te maken in de vorm van een dier of een gezichtje. Dit maakt fruit eten voor veel kinderen al een stuk aantrekkelijker. Wil jouw kind geen fruit eten? Probeer dan eens gedroogd fruit zonder toegevoegde suikers. Gedroogd fruit komt dichter in de buurt van snoep, dus het is het proberen waard.

Suikervrij snoep

Veel merken die snoep verkopen hebben sinds kort ook suikervrije opties. Deze zijn iets minder zoet dan ander snoep, maar hebben nog steeds de vrolijke kleurtjes en mooie vormen van een snoepje. Het is de moeite waard om een keer een zakje suikervrije snoep te kopen in plaats van de variant met suiker. Als je kind deze ook lekker vindt, is het al minder erg om soms een snoepje te eten.

Ontdek de mogelijkheden!

Ga je een van deze tips uitproberen? Of wil je het suikervrije snoep testen? Neem dan een kijkje op de website van candyonline.nl en ontdek het ruime aanbod aan snoep.

Comments are disabled.